A Café Rosé biokávé keverékek alapanyagai 100 %-ban bio nyerskávék, amiket a világ minden sarkából importálunk. Dél- és Közép-Amerika, Afrika, India és Indonézia legjobb minőségű, úgynevezett specialty bio nyerskávéit pörköljük. Keverékeink elkészítéséhez kilencféle biokávét használunk, termékünket pedig a Biokontroll Hungária Kft. ellenőrzi és tanúsítja.
A biokávé választása társadalmi felelősségvállalás egy módja: az ilyen kávék termesztésének jóval nagyobb a munkaerőigénye, mint a hagyományos, intenzív körülmények között előállított kávékénak. A harmadik világ hegyvidéki területein, ahol a kávét termelik, kevés lehetőség van a megélhetésre, az évente világszerte elfogyasztott 400 milliárd csésze kávé pedig az egyik legbiztosabb bevételi forrása az ott élőknek. Az ő megélhetésük a biokávék termesztésével még biztonságosabb: egyrészt, mert főként a tőzsdék árupiacain kívül vásárolják meg a kávét, akár kétszer magasabb áron, másrészt a rusztikus és a tradicionális polikultúrás termesztés - amellett, hogy a legkevésbé tőkeigényes kávécserje-művelési mód - lehetővé teszi a gazdálkodók több lábon állását: nyomott kávé árak mellett a többi terményükből, például a kardamomból vagy gyümölcsökből is számíthatnak bevételre.
A biokávé nemcsak a termesztése során felhasznált vegyszerek és műtrágyák tekintetében tér el az ipari méretekben termelt kávéktól: a rusztikus és a tradicionális polikultúrás művelés növénytársulásai védelmet jelentenek a hegyvidéki őserdők mezőgazdasági művelésének egyik legfőbb rákfenéje, az erózió ellen is. Az e vidékekre jellemző intenzív csapadék millió tonnaszámra hordja el sekély termőföldréteget, néhány év alatt sivataggá változtatva a korábban dús flórájú és faunájú vidékeket, ami ellen a többszintű lombozat és a gyökerekkel átszőtt talaj szinte ugyanolyan védelmet nyújt, mint az eredeti ősvadon.
CAFÉ ROSÉ SZEMES BIOKÁVÉ NARANCS 100g
