http://www.bio-csillag.hu

HTML

http://www.bio-csillag.hu

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

Ginseng hatása

2013.03.04. 17:03 BiocsillaG

A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény, nálunk csak pár éve vált ismertté, de mai napig nemigazán ismerik az emberek ennek a gyökérnek a jótékony hatását. Nevezhetjük akár csodagyökérnek is. A cikkben a ginzeng gyökér előfordulásáról, jótékony hatásairól, alkalmazásairól lesz szó. 

Ginzeng - Panax ginseng

ginseng.jpg

A kínaiak által évezredek óta használt gyógynövény. A Koreai-félsziget északi és Kína északkeleti részének (Mendzsuria) magashegyi vidékeiről származik, de néha vadon is előfordul. A 6 délkelet ázsiai és észak amerikai fajt magába foglaló ginzeng nemzetség tagja. A növény sajátossága, hogy csak árnyékban nő. Magassága 40-60 cm közötti , de az 1 métert is elérheti. Egyenes szárának szinte vöröses, minek csúcsán helyezkedik el az öt fordított tojás alakú levélkékből álló összetett levél. Virágzata ernyős, rózsaszín virágaiból borsó nagyságú, fényes termések fejlődnek. Gyökerei elágazók, a főgyökérből vastagabb oldalhajtások és hajszálgyökerek ágaznak le. Némely gyökér alakja ember alakra emlékeztető, ezért a kínaiak "embergyökérnek" is nevezik (jensen).
A legkeresettebb és legjelentősebb kínai vagy koreai ginzeng mellett más ginzengfajokat is termesztenek, mivel az előbbiek állományai erősen megritkultak. Egy különleges fajtája is létezik, a szibériai ginzeng. A szibériait az enyhébb esetekre javasolják. Amikorra mellékvese működése gyengül,vagyis a szervezetben egyértelműen jelen vannak a stressz hatásai akkor a kínai ginzeng javasolt.


A ginzeng növény felhasznált része a gyökere.
- a fehér ginzeng gyökeret a betakarítás után közvetlenül kén-dioxiddal fehérítik, majd ezt követően napon vagy mesterséges hőt alkalmazva szárítják
- a vörös ginzeng gyökeret úgy készítik, hogy a begyűjtött gyökereket szárítás előtt forró gőzzel kezelik.
A növény Kelet-Ázsiában rendkívüli tiszteletnek örvend, egy-egy nagyméretű gyökér rendkívüli és értékes ajándék.
Egy legenda is kapcsolódik hozzá, miszerint a növény megvilágosítja a tudatot, teljesebbé, élvezetesebbé teszi az életet, jelentősen növelve annak minőségén. A kínaiak szerint az ember ezerféle baját tudja orvosolni, ezért is bátran nevezhető "csodagyökérnek". Szerintük minél idősebb a gyökér annál több értéket rejt magába. Kissé könnyelmű kijelentéssel mindenre jó.

Amikor a ginzeng növény hatásairól beszélünk, meg kell említenünk a következőket:
- javítja az emlékező képességet
- fokozza a szervezet ellenálló képességet
- javítja a stressztűrő képességet, stresszoldó hatású
- fokozza a szellemi és fizikai teljesítőképességet
- segít az általános gyengeség leküzdésében
- kitűnően alkalmazható a legyengült vagy lábadozó betegek erejének helyreállítására
- csökkenti a kórosan magas vércukor- és koleszterinszintet
- egyes vélemények szerint jól hat az izmok működésére, azok energia felhasználására
- késlelteti a fáradságérzetet, sőt az endorfin hormon (boldogsághormon) termelését is fokozza
- nyugtató és fájdalomcsillapító
- növeli a szexuális vágyat
- nőknél növelheti a libidót, az emlőbimbók megduzzadását idézheti elő,valamint serkenti a hímivarmirigyek működését, sőt az impotencia bizonyos típusai ellenében is eredményes szernek bizonyult
- fiatalítja a bőrt és csökkenti a ráncok mélységét
- véd a sugárzás ellen is - a rákos betegek esetében például a besugárzás mellékhatásait enyhíti
- a pajzsmirigy működését szabályozza
Mindemellett a jó hatások mellett meg kell említeni, hogy bármilyen koffeintartalmú élelmiszerrel való együttes fogyasztása csökkenti a hatását, illetve mellékhatásokat idézhet elő.

Ajánlott napi adag:
- rövid ideig történő alkalmazás esetén 0,5-2 gramm
- hosszabb ideig történő alkalmazás esetén 0,4-0,8 gramm

Érdemes egy hónapos ginzeng kúrát tartani, majd utána egy hónap szünetet. A ginzeng hosszú távú használata menstruációs zavarokat és emlőérzékenységet idézhet elő, esetleg álmatlanságot okozhat.
A ginzeng javasolt adagban történő fogyasztása biztonságos, de 3 hónapos kúraszerű fogyasztás után 1-2 hét szünet beiktatása célszerű.
A ginzeng készítmények fogyasztását nem ajánlják terhességben, szoptató anyáknak, magas vérnyomásban szenvedőknek, asztmás és tüdőgyulladásos betegeknek, valamint véralvadási zavarokkal küszködőknek.

A ginzeng gyógynövény alkalmazási módjai:

A ginzengből készült kozmetikai termékek megfiatalítják a bőrt, vitalitást, egészséges szint adnak neki, hatásosan kezelik a bőrhibákat, gyulladásokat, krónikus elváltozásokat. A ginyeng alapanyagú kapszulák, extractumok pedig jelentősen hozzájárulnak a mindennapi élet jobbá tételéhez.

A cikket írta: imolaviola, 2008-03-01 11:03

 

TERMÉSZETES GINSENG GYÖKÉR ITAL 120 ML

TERMÉSZETES GINSENG GYÖKÉR ITAL 120 ML

Hatásos üdítő ital, benne lévő ginseng gyökér önmagában is fogyaszthat. Kimerültség és túlterhelés esetén is kitűnő.

ÁRA: 425 Ft áfával

Itt lehet megrendelni:

http://bio-csillag.hu/ginseng-keszitmenyek/5275-termeszetes-ginseng-gyoker-ital-120-ml-120-ml.html

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr125116486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mollymook 2013.03.28. 15:55:15

Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem játékszerek! Vö. a köv cikkel, legközelebb pld, főleg az ellenjavallatok terén!! bobshealthyblog.wordpress.com/2013/02/01/ginseng-the-herb-of-fire/
süti beállítások módosítása