HTML

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

A szódabikarbóna jótékony hatásai!

2013.02.05. 09:54 BiocsillaG

Olcsón beszerezhető, egészségre nem ártalmas, és nagyon sok tisztítószert helyettesíteni lehet vele, melyek szennyezik a környezetet és az emberekre is ártalmasak. Mosóport is helyettesíteni tudja!

 szódabikarbóna.jpg

A szódabikarbónát szinte mindenki ismeri. Legtöbbször süteménykészítéshez használjuk, de rengeteg más dologra is jó ez a szer.

A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) gyengén lúgos, vízben jól oldódó só.Bikarbonát-ionból (HCO3-), és nátrium-ionból (Na+) áll. A savakat semlegesíti, és közben szén-dioxid szabadul fel. A szódagyártás és más vegyipari folyamatok mellékterméke. A környezetre ártalmatlan, sokoldalúan használható.

Szagtalanítás:

A számunkra kellemetlennek tűnő szagok jelentős részét szerves savak okozzák, melyeket a szódabikarbóna képes csaknem szagtalan (vagy legalább kevésbé büdös) sókká alakítani.

- A cipők fertőtlenítésére és szagtalanítására is használható, ekkor egész éjszakára hagyjuk bent a cipőkben, csizmákban a port.

- A hűtőbe tegyünk egy kis tálkába szódabikarbónát, így a kellemetlen hűtőszag is kiküszöbölhető.(A hűtő átmosásakor is szódabikarbónás vizet érdemes használni.)

- Ha büdös már a szemetesünk, de még nem telt meg, akkor szórjuk meg egy kis szódabikarbónával.

- A lakás légterét, és pl. a zárt szekrények légterét is szagtalanítja.

- De a macska almot is beszórhatjuk vele vékonyan.

- A mosogatóvízhez kevert szódabikarbóna elveszi az edények tipikus menzaszagát is.

- Kisebb tárgyak szagtalanítása:  egy hétre lezárt papírzacskóba tegyünk 2 evőkanál szódabikarbónát és magát a tárgyat.

Takarítás:

- Lefolyótisztító: szórj szódabikarbónát a lefolyóba, majd küldj utána egy kis ecetet.

Fehérítő hatását a mosás során kihasználhatod.

- Takarítás során is szinte mindenhol felhasználható (szőnyeg, szekrények, csempék, ajtók, stb.), mivel a lúgok jól tisztítják a zsíros és más szerves szennyeződéseket - ráadásul a vizet is lágyítják.

- Tea-, kávéfolt, ill. zsírfolt is jól kihozható vele ruhákból, szövetekből (de legalábbis alapos mosás előtti előkezelésre tökéletesen alkalmas).

- Az ezüstneműről leoldja a patinát.Tisztítható és fényesíthető vele rozsdamentes acél és egy fémtárgy is.

- Súrolószerként is használható. (Pl. szórj a wc-be egy adaggal és a wc-kefével sikáld meg egy kicsit. De a konyhapult tisztán tartására is tökéletes: szórd meg szódabikarbónával és nedves ronggyal töröld át.)

- A leégett ételmaradványok könnyebben eltávolítható az edényekből, ha szódabikarbónás vizet forralunk bennük.

 Webáruházunkban most akciósan megvásárolható: 

ZÖLDBOLT SZÓDABIKARBÓNA 500 G

ÁRA:223.-Ft

zoldbolt-szodabikarbona-500-g.jpg

Itt lehet megrendelni: http://bio-csillag.hu/mososzerek/1867-zoldbolt-szodabikarbona-500-g.html

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr145063619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.05. 11:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy_vélemény 2013.02.05. 12:00:05

Mondjuk én lefolyó, csempe, stb. tisztítására, mosásra a mosószódát használom, esetleges makacs maradványok esetén ecettel meglocsolva, de hasznos szagtalanításra a szódabika valóban.
Árban hátránya van a mosószódával szemben.
Egy kg mosószóda 755 forint.

egy_vélemény 2013.02.05. 12:08:53

Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hatás eléréséhez, ahogy én tapasztaltam.
süti beállítások módosítása