http://www.bio-csillag.hu

HTML

http://www.bio-csillag.hu

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

A ginsenggyökér legalább 5 éven át szívja magába és raktározza el a Föld energiáját, hogy majd fogyasztójának átadja azt.

2013.03.28. 10:46 BiocsillaG

ginseng vagy növénytani nevén Panax, évelő növény és vastag gyökerét használjuk fel étkezési célokra, így tea készítésre is.

ginseng_1.jpg

A ginseng eredetileg Mandzsúriából származik és már több mint 5000 éve használják egészségvédő és energiafokozó hatása miatt. Mind Japánban, és Koreában, mind Kínában nagy erőt tulajdonítanak a ginseng teának. Hiszik, hogy rendszeres fogyasztása a hosszú élet forrása.

A ginseng gyökeret frissen, vagy szárítva használják fel. Elérhető frissen, egészben, szeletelve,szárítva-porítva, teafilterben, és még számos formában. A leginkább megbecsült fajták a fehér és a vörös ginseng. Mindkét fajta növény 6 évig fejlődik, mire a gyökér eléri a fogyasztható állapotot. A kettő közötti különbség a feldolgozásukban van. A fehér ginsenget hámozzák és napon szárítják, míg a vöröset hámozatlanul párolják, amíg vörösesbarna nem lesz, és csak ezután szárítják.

Bár a ginsenget régóta kiváló gyógymódnak tartja a népi gyógyászat sok mindenre, azért a mai modern kutatókban számos kérdés, kétkedés van a növény hatásosságát illetően. A kutatások, és tanulmányok azonban sem ellene, sem mellette nem tudnak elég meggyőző adatot felsorakoztatni. Ennek ellenére sok ember esküszik a ginseng  kiváló élettani hatásaira, melyeket a pozitív tapasztalatok erősítenek évszázadról-évszázadra.

Ezen tapasztalatok alapján a ginseng:

  • étvágyserkentő
  • segíti az emésztést
  • energiával tölt fel
  • megfiatalít
  • segít legyőzni a fáradtságot, agy működést serkentő
  • támogatja az immunrendszert
  • jó vágykeltő, vágyfokozó (igazi afrodiziákum)
  • javítja, enyhíti az ízületi gyulladást, vagy az asztmát
  • jótékonyan befolyásolja a vércukor szintet
  • csökkenti a rák kialakulásának kockázatát
  • enyhíti a Crohn-szindróma negatív hatásait
  • csökkenti a koleszterin szintet
  • fejfájás csillapító
  • jó gyomorfekélyre, és hasmenésre
  • javítja a vérkeringést, anyagcserét, a szervezet oxigén ellátását
  • csökkenti a stresszt a szervezetben, és növeli a boldogságérzetet. 

A ginseng tea fogyasztása, elkészítése:

Kúraszerűen ajánlott fogyasztani. A kúra ideje 4-6 hét legyen, ne több, és utána ajánlott legalább 1 hónap szünetet hagyni. Élénkítő tulajdonsága miatt inkább a nap első felében fogyasszuk, napi 1-2 csészével. Egy csésze ginseng tea elkészítéséhez 2-3 gramm ginseng szükséges (ez kb. 5-8 vékony szeletnek felel meg, vagy 1 teáskanálnyi ginseng pornak), vagy 1 teafilter. Csak öntsük le forrásban lévő vízzel, és hagyjuk állni 4-5 percig. Minél tovább hagyjuk állni, annál erősebb lesz az íze és a hatása is. Alapvetően kicsit kesernyés az íze. Aki nem szeretné önmagában inni, az hozzáadhatja más teákhoz is.

Tipp! A ginsenget nem csak teába, hanem sütéshez-főzéshez is gyakran használják. Például igen különleges tyúkhúsleves készíthető vele. Tegyünk egy darab ginseng gyökeret (vagy pár szeletet) a frissen feltett húslevesbe, és hagyjuk együtt főni, párolódni a hússal. A ginseng szép puhára fog főni, amit aztán akár a levesben akár külön tálalva el lehet fogyasztani.

Ellenjavallat: Akut influenza, megfázás, láz esetén ne alkalmazzuk, de a későbbi felépülés szakaszában már lehet! Cukorbetegek konzultáljanak orvosukkal a fogyásztást illetően! A terhesség első három hónapjában és szoptatás alatt nem ajánlott a fogyasztása! Tartós, vagy túlzott mértékű fogyasztása senkinek sem ajánlott!

Webáruházunkban most AKCIÓSAN  megvásárolható:

DR.CHEN GINSENG ÉS ZÖLDTEA KEVERÉK FILTERES 20 filter

DR.CHEN GINSENG ÉS ZÖLDTEA KEVERÉK FILTERES 20 filter

A ginsenggyökér legalább 5 éven át szívja magába és raktározza el a Föld energiáját, hogy majd fogyasztójának átadja azt. A távol-keleti gyógyászat szerint 30 éves kor után fokozatosan gyengül szervezetünk. Ennek ellensúlyozására jó szolgálatot tesz a természet végtelen patikájából a ginseng.

 

AKCIÓS ÁR!
515 Ft áfával

Eredeti ára: 735.-Ft.

Itt lehet megrendelni:

http://bio-csillag.hu/ginseng-keszitmenyek/5261-drchen-ginseng-es-zoldtea-keverek-filt-20-filter.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr295177256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása