http://www.bio-csillag.hu

HTML

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

SOLIO HIDEGEN SAJTOLT KUKORICACSIRA OLAJ 200 ml

2013.04.15. 16:37 BiocsillaG

Gyógyító olajok

A növényi olajok nem csak konyhai alkalmazásra, sütésre-főzésre használhatók. Sokuknak - ha hozzáértő módon vetjük be - különös gyógyhatása is van, például rák, reuma, depresszió vagy női bajok esetében. Cikkünkből megtudhatja, hogy mely összetevők teszik az olajokat oly fontossá az étkezésünkben és az egészségünk megőrzésében, valamint mely hatások tüntetik ki a 18 legértékesebb olajat.

Ha természetes úton, növényi nyersanyagokból nyerik, akkor a növényi olajok az igényes, teljes értékű táplálkozás értékes összetevői. Fontos, zsírban oldódó vitaminokat szolgáltatnak, létfontosságú, "esszenciális" összetevőket tartalmaznak, és még ízesítik is az ételünket.

TIPP: csak hidegen sajtolt olajakat használjunk, mert ezek tartalmaznak megfelelő mennyiségben többszörösen telítetlen zsírsavakat!

A tudomány néhány éve az esszenciális zsírsavak egészségmegőrző értéke mellett azok terápiás felhasználhatóságára is felfigyelt.

Felfedezték, hogy a gamma-linolensavak háromszoros koncentrációban találhatók a borágóolajában, amely mintegy 40% linolsavat és 27% gamma-linolensavat tartalmaz. A természetben ezenkívül a gamma-linolensavak ilyen arányban csak az anyatejben fordulnak elő. (Újabb kutatások a kenderolajban, a feketekömény-olajban és más olajokban is kimutattak gamma-linolensavakat.)

TUDTA-E? A többszörösen telítetlen zsírsavak a sejt legfontosabb alkotóelemei közé tartoznak. Különösen a sejtmembránok számára fontosak és a sejt légzésében játszanak nagy szerepet.

Az omega-3 és az omega-6 zsírsavak, illetve a gamma-linolensavak (GLA) képezik a prostaglandinok előanyagát (l. később), és ezek a zsírban oldódó vitaminok hordozói. Befolyásolják a vérkeringést, a bőr állagát, az immunrendszert és számos anyagcsere-folyamatot is.

Az egyoldalú táplálkozás, a túl sok telített zsír fogyasztása, a nikotin- és alkoholfogyasztás, vagy bizonyos anyagcsere-betegségek csökkentik a szervezetben az omega-zsírsavak szintjét. Ilyen esetekben tehát ezeket mindenképp ajánlatos pótolni!

Balzsam az immunrendszer számára

Napi 20-30 gramm hidegen elfogyasztott, esszenciális zsírsavakat tartalmazó növényi olaj bevitelével jelentősen hozzájárulhatunk az immunrendszer egyensúlyának fenntartásához. Ezzel egyidejűleg a sejtek antioxidáns-tartalma is megnő, ami megakadályozza az idő előtti öregedést.

A sejtmembránok is ellenállóbbak lesznek a "támadásokkal" szemben, amelyeket nem csak a helytelen táplálkozás mér a testünkre, hanem a szmog és más hasonló negatív környezeti tényezők is. A többszörösen telítetlen zsírsavak alkalmazása nem csak a rák esetében, hanem más civilizácós betegség kezelésében is hasznos.

Így például: reuma, májpanaszok, gyomor-bél betegségek, sőt tuberkulózis esetén is jótékony hatást fejtenek ki. Ráadásul csökkentik a vér koleszterinszintjét, szemben a telített zsírsavakkal, melyek megnövelik azt.

A neurodermitisz esetében valószínűsíthető, hogy a gamma-linolensavak képzésében valamilyen rendellenesség áll fenn, mivel az ezért felelős enzim nem működik megfelelően. Nem csoda hát, hogy a gamma-linolensavak nagyon kedvező hatást fejtenek ki neurodermitiszes betegeknél.

A többszörösen telítetlen zsírsavak olyan biológiai folyamatokat indítanak el, amelyeket apró részleteiben még ma sem tudunk megmagyarázni. Annyi biztos, hogy a cukor, fehérje és zsír elégetésekor a sejtek laboratóriuma és a máj közötti összehangolt munkában a többszörösen telítetlen zsírsavak fontos szerepet játszanak. A májsejtek funkciózavaránál és az epepanaszoknál is sokat ígérő a többszörösen telítetlen zsírsavak bevetése, mert megnövelik az epekiválasztást.

ÉRDEKES! Ugyancsak nagyon pozitív terápiás hatást értek el hiperkinetikus szindrómás betegeknél is. A beteg által fogyasztott élelmiszerek foszfáttartalmának csökkentése és megfelelő pszichoterápia mellett elrendelt gamma-linolensavdús diéta figyelemre méltó sikert hozott.

Számos tudományos értekezés számolt be a szklerózis multiplex gamma-linolensavas kezeléssel elért első pozitív eredményeiről is.

A napraforgóolaj "szürcsölésével" elért, hihetetlenül hangzó pozitív eredményekről már régebbi számainkban is beszámoltunk. A reggelente elvégzett olajos szájöblítés nemcsak a szájüregi képleteket ápolja, hanem elősegíti a salaktalanítást is.

Gyógyító olajok és azok hatásai

BOGÁNCSOLAJ

75-80%-ban, tehát igen magas arányban tartalmaz többszörösen telítetlen linolsavakat. Linolsavtartalmát tekintve túlszárnyal minden más olajat.

BORÁGÓOLAJ

A gamma-linolensavak legmagasabb koncentrációban a borágóolajban találhatóak. Különösen jó hatást értek el vele nőknél a változókorral járó hormonális eredetűdepresszió, valamint a premenstruációs szindróma kezelésénél.

BÚZACSÍRA-OLAJ

Magas E-vitamin-tartalma miatt diétaolajnak tekintik. 100 gramm búzacsíra-olaj mintegy150 milligramm alfa-tocoferolt (E-vitamin) tartalmaz. Az E-vitamin javítja a véráramlást, a szervek, izmok, szövetek anyagcseréjét, nagyobb teljesítőképességet és vitalitást kölcsönöz. A szívet és a vérkeringést megvédi a túlterhelés okozta károsodásoktól. Az E-vitamin féken tartja az idő előtti öregedési folyamatokat is. Bőrünk is profitál belőle: karbantartja a kötőszöveteket, a bőr sima és rugalmas lesz tőle, valamint serkenti a sejtek megújulását.

 

KUKORICACSÍRA-OLAJ

A csíra mintegy 35%-ban tartalmaz olajat, amelynek 30%-a egyszeresen, 56%-a pedig többszörösen telítetlen zsírsav. A kukoricacsíra-olaj foszfátban (lecitin), E-vitaminban és más táplálkozásfiziológiailag fontos hatású anyagban is nagyon gazdag.

Forrás: ideál - Reforméletmód magazin 2003 ;15(9):13-15   Celsus Kft.

SOLIO HIDEGEN SAJTOLT KUKORICACSIRA OLAJ 200 ml

SOLIO HIDEGEN SAJTOLT KUKORICACSIRA OLAJ 200 ml

Kellemes ízű, aromájú, széles körben kedvelt és használt étolaj. Zsírsavösszetétele táplálkozás-biológiai szempontból előnyös: esszenciális zsírsavtartalma 50-60%, s ehhez biológiailag értékes sajátságú „minor” vegyületei (szterinek és tokoferolok) jelentősen hozzájárulnak. 

 

AKCIÓS ÁR!
427 Ft áfával

Eredeti ára: 610 Ft áfával

(árat csökkentettük 30 %)

Itt tudod megrendelni:

http://bio-csillag.hu/olajok/2628-solio-hidegen-sajtolt-kukoricacsira-olaj-200-ml.html

ATAISZ EXTRASZŰZ LENMAGÉTOLAJ 200ml

ATAISZ EXTRASZŰZ LENMAGÉTOLAJ 200ml

Mechanikai eljárással, közvetlenül a lenmagolajból nyert, hidegen sajtolt ét és salátaolaj. Fantasztikus tárháza az omega 3 és omega 6 zsírsavaknak.

 

AKCIÓS ÁR!
487 Ft áfával

Eredeti ára: 695 Ft áfával

(árat csökkentettük 30 %)

 Itt tudod megrendelni:

http://bio-csillag.hu/olajok/1249-ataisz-extraszz-lenmagetolaj-200ml.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr595228050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása