Akácvirág
(Robinia pseudo-acacia) A növény virágzatát köhögés, hurut ellen használják, de palacsinta és fánk készítésénél, ízesítőként a tésztába keverik. Az akác jellegzetes, édeskés illatú, fehéres vajszínű virágait, frissen a virágzás kezdetén érdemes szedni, a virágfürtöket begyűjtjük, majd virágokat lefejtjük a fürtökről, és azonnal megszárítjuk. A virágzása, az időjárás függvényében májusra, június elejére esik. A virág illóolajat (linalolt) tartalmaz. A virágtea köhögéscsillapító, hurut, és görcsoldó, enyhe hashajtó, gyomorsavtúltengés, székrekedés, gyomor- és bélfekély. enyhe hashajtó, a túlzott gyomorsavképződést gátló. A kéregfőzet gyomorsavtúltengés, gyomor- és bélfekély ellen használatos. Kérge gyomorsavtúltengés, gyomorvérzés, bélfekély elleni gyógyszeralapanyag. A kéreg alkalmazásában óvatosság ajánlott, robin és fazin nevű mérgező fehérjéket is tartalmaz!
Akácvirág tea: 2 teáskanálnyi szárított akácvirágot - 2 dl forró vízzel leforrázunk, majd 5 perc elteltével leszűrjük. Íze kellemes, alkalmanként élvezeti teaként is fogyasztható. Az akácvirág jó köhögéscsillapító hatású, de használják még hurut ellen és túlzott gyomorsav-termelődés esetén.
HERBATREND AKÁCVIRÁG 25 G
Most akciósan lehet megrendelni 140.-Ft.helyett 112.-Ft-ért
Itt lehet megrendelni:
http://bio-csillag.hu/gyogynovenyek/2906-herbatrend-akacvirag-25-g-25-g.html
HUNGARY HONEY AKÁCMÉZ 500 G 500 g

Az akácméz magas gyümölcscukor tartalma által sokáig folyékony marad, enyhe domináns íze miatt pedig kiváló édesítőszer italokba és süteményekbe.