A búzakorpa a benne található oldhatatlan élelmi rostok vízmegkötő képességének köszönhetően fejti ki jótékony hatását.
Az étkezési búzakorpa a búza malmi feldolgozásának az egyik terméke. Héjrészecskékből áll, a héjhoz tapadó lisztszemcséket tartalmaz. Rosttartalma lényegesen nagyobb, mint a zabkorpáé, de kisebb a vízoldható rost része, ezért koleszterin csökkentő hatása elhanyagolható.
A búzakorpa a benne található oldhatatlan élelmi rostok vízmegkötő képességének köszönhetően fejti ki jótékony hatását az anyagcsere folyamatokra. Elősegíti a bélműködést, csökkenti az éhségérzetet. Csökkenti a vastagbélrák kockázatát, kedvezően hat a vércukorszint emelkedésre, elősegíti a vérzsírszint csökkenést, mérsékli az epekőképződést és jó hatással van a szívműködésre. Kiváló magnézium forrás. A kedvező táplálkozás-élettani hatás eléréséhez ajánlott a napi 3-szori búzakorpa fogyasztás. Célszerű 1-1 kanál búzakorpát joghurtba keverve elfogyasztani. Emellett beleszórhatjuk kefirbe, rántásba, főzelékekbe, palacsinta tésztába, galuskába. Kiválóan alkalmas húsok panírozására.
Glutént tartalmaz!
ÉTKEZÉSI BÚZAKORPA FERENCVÁROSI 250 g

Itt lehet megrendelni:
http://bio-csillag.hu/gabonafelek-es-rizsek/18890-etkezesi-buzakorpa-ferencvarosi-250-g.html