HTML

http://www.bio-csillag.hu

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

Olcsó és hatékony alternatíva a környezetet terhelő foszfát tartalmú szerek helyett.

2013.02.07. 13:58 BiocsillaG

Hogyan használd a mosószódát

Sokan érdeklődnek a vegyszer nélküli mosás iránt. A legjobb módja a környezetkímélő, és hatékony mosásnak az, ha mosószódával tisztítjuk ruháinkat, azt alkalmazva a kézi és gépi mosások során is egyaránt.

mosószóda néven elhíresült nátrium karbonát kiválóan alkalmas mosásra, mosogatásra, valamint általános tisztításra. Már az ókorban is használták.

A mosószódában nincsenek káros anyagok, amelyek gőzét belélegezve, vagy a bőrön keresztül felszívódva komoly allergiás tüneteket okozhatnak. Bátran használhatjuk a lakás zsíros felületeinek gyors takarítására éppúgy, mint mosáshoz, még az érzékeny bőrűek, és asztmások lakásában is.

250px-Mosószóda.jpg

A gőze nem marja ki a nyálkahártyánkat, és nem irtja ki a szervezetünknek fontos baktériumokat és gombákat se kívül, se belül. A foszfátos mosószer a természetbe kerülve nem azonnal bomlik le, hanem folyamatosan bennmarad a "természet anyagcseréjében", terhelve ezzel a talajt, és közvetve szervezetünket is. Ebből következően, szervezetünkbe kerülve legjobb esetben is, sterilizálja az egyébként összetett életközösséget. A mosószóda háztartási boltokban könnyen beszerezhető olcsón, és akár nagy kiszerelésben is.

 A természetben szikes talajokon, egyes tavak vizében (pl. az Alföldön), valamint a növények hamujában fordul elő.

Íme néhány tipp a felhasználásához!

Mosás:

MosásA szokásos mosószerből a félét, vagy akár négyötödét is kispórolhatod ugyanolyan hatásfok mellett. Először kezdd 50 ml mosóporral és ugyanannyi mosószódával, az arányokkal bátran kísérletezgethetsz! A szóda lágyítja a vizet, így a mosógépet is kíméli és megsokszorozza a mosópor hatását is. A színeket ilyen töménységben nem bántja, 40-60 fokon hatásos. Fehér ruhák mosásakor elegendő csak a szóda!

Áztatás:

Az erősen szennyezett ruhát, egy éjszakára bele is áztathatod a langyos vízbe. Egy literhez, 2 teáskanál szódát adj! A színtartósságra itt viszont figyelni kell!

Mosogatás:

5 liter, forró vízhez, 1 evőkanál mosószódával kiváló zsíroldót kapsz. Könnyen leszedi az odaégett ételmaradékokat is. Utána ecetes vízben öblíts, hogy ne maradjanak foltok!

Általános tisztítás:

A legmakacsabb foltot a tűzhelyen, a legpiszkosabb csempét és linóleumot is tisztává varázsolhatod, ha egy liter vízhez egy evőkanál szódát adsz, de akár szagtalaníthatod, tisztíthatod a szivacsokat, konyharuhákat, keféket is egy kis szappanos szódás vízben áztatva.

Általános tisztító folyadék:

Ha ez még mindig nem lenne elég, félre is tehetsz egy adag erősebb szódás vizet palackban! Egy liter vízben, oldj fel 3 evőkanál szódát!

 

Forrás: napidoktor.hu, egeszsegkalauz.hu

 Webáruházunkban többféle kiszerelésben kapható:

NATURGANIK MOSÓSZÓDA 2000g

NATURGANIK MOSÓSZÓDA 2000g

Környezetbarát általános tisztítószer
Felhasználható mosáshoz, áztatáshoz, vízlágyításhoz, mosogatáshoz, takarításhoz és felületek tisztításához.

730 Ft áfával

Itt lehet megrendelni:

http://bio-csillag.hu/mososzerek/1149-naturganik-mososzoda-2000g.html

DR.M MOSÓSZÓDA 1000g

Univerzális, környezetbarát tisztítószer környezettudatos vásárlók számára.

Bővebben


720 Ft áfával

Itt lehet megrendelni:

http://bio-csillag.hu/mososzerek/1823-drm-mososzoda-1000g.html

 



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr965067442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása