http://www.bio-csillag.hu

HTML

http://www.bio-csillag.hu

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

Holt-tengeri fürdősó!

2013.02.01. 13:25 BiocsillaG

SOLIMAR FÜRDŐSÓ 2500 G

solimar-furdso-2500-g-2500-g.jpgMilyen hatása van a Solimar fürdősónak?

Régóta ismert az a jótékony hatás, amelyet a Holt-tenger vize kifejt a különböző betegségekre. A gyógyhatás a só kémiai összetételének tulajdonítható. A holt-tengeri só kálium-és magnézium-ionokban gazdag, nátrium-tartalma alacsony (szemben a világtengerek sójával), míg bromid-tartalma magas. A fürdő alkalmazása során ásványi anyagai behatolnak a bőrbe és felszívódnak. A fürdősó magas magnézium-ion-tartalma a pszoriázis-os gócok visszaszorítását, leszáradását segíti. Reumatológiai szempontból a kalcium ionoknak van jelentősége, melyek hozzájárulnak a porcszövet mechanikai tulajdonságainak javításához. A fürdő megkönnyíti a mozgást a különböző izommerevségi állapotokban.

 holt tenger.jpg

Mik a Solimar fürdősó hatóanyagai?

A fürdősó nagy arányban tartalmaz kálium-kloridot (22-28 %) és magnézium-kloridot (30-34%), nátrium-klorid-tartalma alacsony (4-18 %). Tartalmaz még kalcium-kloridot (0,3-0,7 %), magnézium-bromidot (0,2-0,4 %) és kristály vizet (28-38 %).

 Mit tartalmaz még a készítmény?

A fürdősó segédanyagot nem tartalmaz.


 Milyen esetekben javasolt a készítmény alkalmazása?

Reumatológiai megbetegedések fürdőkezelésében alkalmazható a panaszok enyhítésére, továbbá a gyógyszeres kezelés kiegészítésére, hatásának fokozására. Alkalmazható kis- és nagy ízületek korábban lezajlott, már nyugalmi fázisban lévőgyulladásait követő fájdalmas ízületi merevség enyhítésére. Pszoriázis és egyéb fokozott elszarusodással járó bőrbetegségekben (pl. ekcéma krónikus formája, időskori bőrszárazság) fürdőkezelésére, a kórkép tüneteinek enyhítésére.

 
Mikor nem ajánlott a készítmény alkalmazása?

Ha a Solimar fürdősó bármelyik összetevőjével szembeni ismert túlérzékenysége, vagy már meglévő gombás bőr fertőzés esetén nem ajánlott a készítmény alkalmazása.

 

Mit kell tudnia a kezelés megkezdése előtt?
Ha korábban gombás bőrbetegsége volt vagy hosszú ideje krónikus betegségben (pl. szív-érrendszeri betegségben) szenved,a Solimar fürdősó teljes fürdőként való alkalmazását beszélje meg szakember.

 
Alkalmazható-e a készítmény gyermekek kezelésére is?

Nem ismert olyan adat, mely arra utalna, hogy gyermekeknél a Solimar fürdősó másképpen hatna, mint felnőtteknél. Az alkalmazási javallat szerinti használata esetén is nagyobb körültekintés szükséges.

 

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?

A Solimar fürdősó önmagában illetve egyes gyógyszeres kezelések kiegészítésére, hatásának fokozására alkalmazható. Ez idáig nem ismert olyan adat, mely arra utalna, hogy más gyógyszerekkel nem lehet együtt alkalmazni.

 
Alkalmazható-e a készítmény terhesség vagy szoptatás ideje alatt?

Nem áll rendelkezésre olyan adat, mely miatt ellenjavallt lenne a terhesség vagy szoptatás ideje alatt a készítmény alkalmazása. A készítmény ezen élethelyzetekben teljes fürdőként nem ajánlott, csak rész fürdőként (kis felületekre – pl. kéz, láb) alkalmazható.

 
Hogyan kell alkalmazni a készítményt?

Felnőtteknek: reumatológiában 40 1 vízhez (kb. fél fürdőkádnyi) 500 g fürdősó (1 tasak)szükséges, pszoriázisban 40 1 vízhez átlagosan 1 kg fürdősó( 2 tasak) szükséges. Kisebb izületekre (kéz, láb) magasabb koncentrációjú részleges fürdő ajánlott, (pl.: 20 1 vízhez 500 g fürdősó, 101 vízhez 250 g fürdősó).

Gyermekek kezelését a felnőtteknek javasolt koncentráció felével ajánlott végezni (reumatológiában 40 l vízhez 250 g fürdősó (fél tasak), pszoriázisban 500 g fürdősó (1 tasak) ajánlott.

 
Hogyan kell elkészíteni a fürdőt?

A kívánt mennyiségű fürdősót néhány liter forró vízben feloldjuk, majd hideg vízzel felengedjük a megfelelő vízmennyiséggel illetve hőfokig (kb. 37°C). A fürdés idő tartalma kb. 20 perc, amely után a bőrt tiszta vízzel alaposan le kell öblíteni. A fürdőterápia eredményességét fokozza, ha a beteg a fürdést követően kb. egy órán át melegben beburkolózva pihen.

 Vannak-e mellékhatásai a Solimar fürdősónak?

A már korábban meglévő gombás bőrfertőzések fellobbanhatnak. A kezelés bőrszárító hatású lehet.

 
Mire kell ügyelni a készítmény alkalmazása során?

Csak külsőleg használható! Szembe, nyálkahártyára ne kerüljön!

 
Mennyi ideig kell alkalmazni a készítményt?

Egy fürdőkúra időtartama 4 hét. Hetente 2-3 alkalommal ajánlott a gyógyfürdő alkalmazása.


Hogyan kell tárolni a készítményt?

15-25°C-on, száraz helyen tartandó!

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

 
Itt tudod megrendelni: http://bio-csillag.hu/furdszerek-sokkristalyokstb/10708-solimar-furdso-2500-g-2500-g.html
 

Az ára: 3969.-Ft.
 

Szólj hozzá!

http://www.bio-csillag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr735056690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása