http://www.bio-csillag.hu

HTML

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

Fejbőr, haj, szakáll

2012.05.16. 09:58 VOGL

A házilag készített természetes hajápoló szereknek rengeteg előnye van. Természetes alapanyagokból készült, állati termékeket szinte egyáltalán nem tartalmaznak, nem kell előtte állatokon kísérletezni, biológiailag lebomlanak, no meg az elkészítés öröme, a kísérletezés eredményeinek az újdonsága.

natural_cosmetics2.jpg

Szeretnénk mutatni néhány nagyon egyszerűen elkészíthető receptet haj és fejbőr ápolására: 

Tápláló tojássampon - Egy csésze kézmeleg vízbe lassan keverj bele egy tojássárgáját. A keveréket hajmosáskor jó alaposan dörzsöld be a fejbőrödbe. Ugyanúgy kell öblíteni és szárítani, mint sampon után.

Tojás-citrom sampon - Egy citrom levelét keverd össze egy tojássárgájával, és használd a fenti módon. Természetes fényt ad a hajnak.

Száraz hajra - Hajmosás után az utolsó öblítővízbe tégy két teáskanálnyi joghurtot, és ezzel öblítsd a hajad. Segíthet az is, ha a még nedves fejbőrbe egy evőkanálnyi majonézt dörzsölsz. Egy órán át hagyd állni, kevés samponnal moss fejet újra, és öblítsd jól le.

Hajvíz - Az utolsó öblítőbe kevert ecet (barna hajúaknak) vagy citromlé (szőkéknek) csillogóvá teszi a hajat. A citromos öblítés a nagyon zsíros fejbőrnek is jót tesz.

           - Tégy egy kancsóba púpozott evőkanálnyi rozmaringlevelet, és öntsd le 3 dl forrásban lévő vízzel. 15 percet hagyd ázni, aztán szűrd le, és kész az öblítő. E recept szerint bármely más gyógynövényből készíthetsz öblítőt. A kakukkfű, a levendula illatosít és táplál. A szőkéknek a kamilla, a barnáknak a zsálya teszi fényessé és illatossá a haját.

Korpás hajra - A korpásodás egyik oka lehet a B-vitamin hiány, de gyakran okoz korpásodást az állandó stressz is. Ez esetben a relaxáció sokkal hatékonyabb, mint a sampon.

                     - Ha fejmosás előtt egy maroknyi szódabikarbónát dörzsölsz a száraz fejbőrödbe, megszabadulsz a korpától. Utána mosd meg a hajad gyógysamponnal, végül használj gyógynövényes öblítőt. Próbáld ki a rozmaring, kakukkfű vagy a zsálya öblítőt.

Hajrögzítő permet - Két citromot szeletelj fel és fél liter vízben elkeverve lassan főzd puhára. Amikor kihűlt, szűrd le. A levet töltsd levegőpumpás szórófejes flakonba, és felhasználásig tartsd hűtőszekrényben. Ha szobahőmérsékleten tartod, egy kupica vodkát keverj bele tartósítónak. Ha túl ragadósnak találod, hígítsd egy kis vízzel. 

Ha kedvet kaptál a természetes kozmetikumok kipróbálásához, elkészítéséhez, nálunk rengeteg gyógynövényből, fűszerből, naturkozmetikumból válogathatsz: http://www.biocsillag.hu

Szólj hozzá!

Címkék: sampon kozmetikum hajápolás biokozmetikum natúrkozmetikum

http://www.bio-csillag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr264515926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása