http://www.bio-csillag.hu

HTML

http://www.bio-csillag.hu

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

Egészség és harmónia: rooibos tea

2013.03.18. 18:47 BiocsillaG

Rohanó világunk egyik legjobb étrend kiegészítőjeként szolgálhat a rooibos tea: reggel élénkít, este relaxál, napközben pedig felfrissít. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, viszont alacsony cserzőanyag-tartalommal bír. A más néven afrikai vörösteának becézett ital nem csak egészséges, de kellemes ízvilágával segít megtalálni benső harmóniánkat.

 

Rooibos tea

Rooibos tea

A rooibos tea Dél-Afrikából származik, és a vörös fokföldirekettye hajtásaiból készítik. Fontos megjegyezni, hogy a teaültetvények nem vegyszerezettek, és a nyári hónapokban folyamatosan, kézzel szüretelik. Évente kb. 8000 tonna teát termelnek ki, amelynek a felét exportálják. 

A rooibos teának számtalan pozitív hatása ismert. Ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag, segít kezelni a fejfájást, az asztmát és a szénanáthát is. Élénkítő hatású, de nem tartalmaz koffeint, így az álmatlanság kezelésére is alkalmas, sőt, rooibos teával sokkal könnyebben ellazulhatunk egy stresszes nap után, fogyasztásával ritkulhatnak az idegesség által okozott gyomorgörcsök. 

A rooibos tea nem csak belül fejti ki jótékony hatását. Mivel a különböző bőrbetegségeket (pl.: pikkelysömör) is kitűnően gyógyítja, így rengeteg bőrápolási terméknek is kedvelt alapanyaga. Dél-Afrikában pedig egyes kórházakban a mai napig alkalmazzák a rooibos fürdős kezelést bőrallergia ellen. 

Még jelenleg is folynak az úgynevezett rooibos kutatások, amelyek azt a feltevést próbálják alátámasztani, miszerint a rooibos teának rákmegelőző hatása van. Ezt arra alapozzák, hogy egyes nézetek szerint a tea képes lelassítani a sejtek káros elváltozását. Ha a kutatóknak sikerülne bebizonyítani ezt az elképzelés, hatalmas előrelépést érhetnénk el a rák elleni küzdelemben.

A kész rooibos tea

Bajusz Annamária

 Webáruházunkban megtalálható:

HERBEX ROOIBOS TEA MÉZZEL 20 filter

HERBEX ROOIBOS TEA MÉZZEL

ÁRA: 520 Ft áfával

Itt lehet megrendelni:

http://bio-csillag.hu/gyumolcs-es-elvezeti-teak/9023-herbex-rooibos-tea-mezzel-20-filteres-20-filter.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr825143853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása