Találtam egy nagyon jó receptet. Szeretném megosztani -talán feldobja ezeket a borús napokat a kuglóf illata és íze.
Hozzávalók
A bevonáshoz
- 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
A forma kikenéséhez
- finomliszt
- Rama margarin
A tésztához
- 20 dkg diákcsemege
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet sütőpor
- 5 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 30 dkg Rama margarin
Elkészítés
- A puha Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel - ebből egy evőkanálnyit félreteszünk - összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.
- A diákcsemegét a félretett kanálnyi liszttel összeforgatjuk (így nem süllyed sütéskor a tészta aljára), a kuglóf masszájába keverjük.
- Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 ˚C, légkeveréses sütőben 180 ˚C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor megsült.
- Amikor kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval meglocsoljuk vagy bevonjuk, ahogy épp kedvünk tartja.
A Webáruházunkban megvásárolható alapanyagok:
TÜNDÉRKERT DIÁKCSEMEGE 100g
Most akciós áron! 260.-Ft. helyett 208.-Ft.
Itt lehet megrendelni: http://bio-csillag.hu/aszalmanyok-magok/1499-tunderkert-diakcsemege-100g.html
SZABÓ MALOM BÚZAFINOMLISZT BL-55, 1000 g
Ára: 279.-Ft.Itt lehet megrendelni: http://bio-csillag.hu/lisztek-kenyerporok/2009-szabo-malom-buzafinomliszt-bl-55-1000-g.html
HAAS SÜTŐPOR 12 g
Ára: 45 .-Ft.
Itt tudod megrendelni: http://bio-csillag.hu/glutenmentes-termekek/2313-haas-sutpor-12-g.html