http://www.bio-csillag.hu

HTML

http://www.bio-csillag.hu

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

Tudod, hogy miért jobb a teljes kiőrlésű tészta a simánál?

2012.06.21. 18:41 BiocsillaG

A teljes kiőrlés azt jelenti, hogy a gabonaszem egészét megőrlik, vagyis a magbél mellett a csírát, valamint a maghéjat is. Ezzel egy vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostokban gazdag alapanyagot kapunk. Gazdag beltartalmi értéküknek köszönhetően egy sor „népbetegség” megelőzésében segíthetnek, vagy a kockázatát csökkenthetik; pl. cukorbetegség, szívbetegség, magas koleszterin-szint, magas vérnyomás. Segítséget nyújthat a fogyni vágyóknak is, mivel jóval kevesebb is jóllakat a teljes kiőrlésű ételből, mint a finomított lisztből készült „megfelelője”. Ráadásul a megemésztése is hosszabb ideig tart, ezért később leszünk újra éhesek, és a vércukor-szintünket sem emeli meg olyan hirtelen.
Ha idegenkedünk a kizárólag teljes kiőrlésű gabonából készült kenyértől, válasszunk részben ilyen lisztet tartalmazó termékeket. Óvakodjunk azonban a malátával, karamellel színezett „álbarna”  termékektől. Ezek ismertetőjele, hogy ugyanolyan könnyű szerkezetűek, mint a fehér kenyerek, illatuk kissé malátára emlékeztethet. Míg a teljes kiőrlésű pékáruk nehéz, robosztus megjelenés mellett kissé savanykás illattal rendelkeznek.

 

RAPUNZEL BIO LASAGNE TELJES KIŐRLÉSŰ 250g

 

rapunzel-bio-lasagne-teljes-kirles-250g.jpg

 

Érdemes kipróbálni.

 Itt tudod megrendelni 742.-Ft-ért.

http://bio-csillag.hu/tesztak/17572-rapunzel-bio-lasagne-teljes-kirles-250g.html

Megosztanék egy  receptet 

 

 

 

Kéksajtos spenótos lasagne

 

keksajtos-spenotos-lasagne.jpg

 

 

 

  • 450 g fagyasztott spenót vagy friss spenót (abból kicsit több kell, kb. 700g)
  • 15 dkg kéksajt
  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín (legalább 18%-os)
  • 2 db tömlős tejszínes krémsajt (100 g-os)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb. 50 g parmezán sajt
  • szerecsendió
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 25 dkg teljes kiőrlésú lasagna lap

 

elkészítés
  1. A spenótot felengedjük, összekeverjük a tömlős krémsajtokkal, hozzátesszük az összenyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ha kell.
  2. A mascarponéhoz hozzáadjuk az összetördelt kéksajtot (villával is szét lehet nyomkodni), és a tejszínt, majd ízesítjük frissen reszelt szerecsendióval, sóval, borssal.
  3. Összeállítjuk a lasagnát. Alulra spenótos krém, majd lasagna lap, utána a kéksajtos, és így tovább.
  4. A tetejére szórjunk frissen reszelt parmezán sajtot, vagy másmilyen kemény sajtot, pl. juhsajt.
  5. Forró sütőben (kb. 180 fok) süssük kb. 25-30 percig, vagy addig, amíg a lasagna doboz csomagolásán írja 

Szólj hozzá!

http://www.bio-csillag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr124603240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása