HTML

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

ALGA a Csoda Táplálék

2013.02.11. 17:14 BiocsillaG

spirulina_alga_mesterseges_eloallitasa.jpg


 

 

 

Mi ez a csoda táplálék?

A Spirulina alga egy parányi, fonálszerű édesvízi alga, növénytani jelentése, "spirulina=kicsi spirál", ugyanis a mikroszkóp alatt spirálra emlékeztet az alga külseje, henger alakú kb. 1 milliméternyi szabad szemmel is látható sejtjei vannak. Mint alga a Spirulina nem növény, mivel nincs sejtmagja, és a növényekre jellemző sejtfala sincs, ez biztosítja a magas felszívódást, hasznosulást. Rendkívül magas a Spirulina alga klorofill tartalma, ami szerves anyag szintetizálásra és első élőlényként a Földön oxigén termelésére tette képessé őket. A Spirulina alga a napfény erejét fotoszintézis által tiszta táplálékká alakítják 

alga.jpg

Alga a heti vitalitásért

A Spirulina, mint szárított alga ismert volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a testüket. Fő táplálékuk a spirulinából készített kalács volt, amelyet igen kedveltek. Egyben kultikus készítmény is volt.

Ma a spirulinát ideális éghajlati feltételek között mesterségesen nevelik és dolgozzák fel. Tenyésztésének központja a Hawaii szigetvilág érintetlen partjai. A hőmérséklet, a napsütéses napok száma, valamint a kiegyenlített időjárási viszonyok egész évben megfelelnek a termesztésnek.

A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartalmazott vitálanyagok felszívódása 90% feletti, itt kell megemlíteni, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Az omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza a Spirulina alga.

Az alga tökéletes táplálék, a WHO szerint is kiváló étel. Tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest.

A Spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között (100g spirulinában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes alapvető aminosav.

A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek esetén hatékonyabb, mint a tejpor.

A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal. Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a Spirulinában lévő béta karotin biztonságos, jó terápiás hatása van, ami csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát.

Tökéletes összetételű tápanyag a szervezet feladatainak elvégzéséhez:

  • a leggazdagabb B-12 vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához.
  • vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak.
    koncentrált kalciumforrás.
  • ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A Spirulinában szintén sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium felszívódást, segít szabályozni a vérnyomást.
  • klorofilban is gazdag, ami a jó hatással van a vérszegénységre. A klorofil méregtelenítő, és tisztító hatású fitonutriens.
  • krómtartalma, mely jelentősen javítja a szív- és érrendszer működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést és a fogyókúráknál nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében!
  • inktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme. Kulcsfontosságú szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében és vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének megőrzésére is sok termékben adalékként használják.
  • jódtartalma, mely normalizálja a pajzsmirigy működését.
  • Az emberi szervezet számára szükséges aminosavak közül 18-at tartalmaz, nyolcat ezek közül az emberi szervezet nem képes elõállítani.
  • Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely többszörösen telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. 
    Az algában bőségesen található fucidin, egy olyan anyag, amely az emlőrák kórlefolyására hat kedvezően.

A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú időn keresztül sem jár mellékhatásokkal a fogyasztása. A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémára.  A Spirulina lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok.

Milyen problémákat orvosolhat?

Az alga magas ásványianyag-, nyomelem- és vitamintartalmuknak köszönhetően:

  • serkenti a sejtépítést
  • főleg az aminosavak és B-vitaminok,
  • fokozza a regenerálódást
  • létfontos zsírsavak, aminosavak, klorofill és fikocianin, javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát
  • ásványok, aminosavak, klorofill, véd a csontritkulás ellen
  • ásványok, nyomelemek, segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását
  • klorofill, fikocianin, ásványok, nyomelemek (szelén!),
  • támogatja a vérképzést
  • ásványok, B-vitaminok, klorofill, mérsékeli az allergiás tüneteket
  • a mangán elősegíti a tüneteket kiváltó hisztaminlebomlást, támogatja a daganat elleni védelmet
  • nyomelemek, fikocianin, klorofill, zsírsavak, javítja a sejtanyagcserét
  • klorofill, króm, szelén, zsírsavak.
  • alkalmas lehet a cukorbetegek állapotának javítására, az inzulinfüggőknél akár csökkenthető az inzulinmenynyiség.
  • a bél tisztításakor, a normális bélflóra helyreállítása diszbakteriózis esetén, krónikus bélbetegség fennállásakor
  • fogyókúra esetén segíti a szervezet tisztulását a salakanyagoktól
    vastartalma megelőzi a vashiányos vérszegénységet.

Mennyi idő múlva érezhető javulás?

Az érezhető változás vagy javulás kb. 3 hét után kezd érvényesülni. Kúraszerű alkalmazása minimum 2 hónapig javasolt a kívánt hatás elérése érdekében. Ez a termék, folyamatosan (szünet nélkül) is szedhető. Ha terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed, kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze, fizikoterapeutája, dietetikusa vagy más szükséges szakember véleményét!

Egyetlen termékünk sem helyettesíti a kezelőorvost és a megfelelő kezelést!

Figyelem! A pajzsmirigy-túlműködésük okán jódbevitelük csökkentésére felszólított betegek algát nagy adagban nem fogyaszthatnak! 

Webáruházunkban most megvásárolható:

DR.CHEN SPIRULINA KAPSZULA 60 db

ÁRA. 1123.-Ft. helyett most  akciósan: 990.-Ft.drchen-spirulina-kapszula-60-db.jpg

Itt lehet megrendelni:

http://bio-csillag.hu/tablettak-kapszulak/13093-drchen-spirulina-kapszula-60-db.html

 

Szólj hozzá!

http://www.bio-csillag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr645074651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása