http://www.bio-csillag.hu

HTML

http://www.bio-csillag.hu

BiocsillaG Bioblog

Webáruházunk itt próbál hasznos információkat, tippeket adni kedves vásárlóink és mindenki számára az egészséges életmóddal kapcsolatban. Megmutatni hogy mennyi lehetőséget is rejtenek a bio- és természetes összetételű termékek. http://www.bio-csillag.hu

Friss topikok

  • mollymook: Nem trollkodom, de a gyógynövények, hiába itt a reklám a lényeg (ld. áru a cucc alján képpel) nem ... (2013.03.28. 15:55) Ginseng hatása
  • egy_vélemény: Természetesen abból adódik a szódabika hátránya, hogy nagyobb mennyiség kell belőle ugyanolyan hat... (2013.02.05. 12:08) A szódabikarbóna jótékony hatásai!

Rédei Bio tészták most 30% kedvezménnyel!

2013.04.10. 15:42 BiocsillaG

tonkolybuza.jpg

A Rédei biotészták alapanyagául kiváló minőségű ökológiai gazdálkodásból származó tönkölybúza szolgál.
A tönkölybúzát már az ősember is ismerte. A közönséges búzához képest nagyobb fehérjetartalommal és rendkívül kedvező aminosavtartalommal rendelkezik. Magas az ásványianyag tartalma (vas, magnézium, kobalt) valamint vitaminokban (A, B, E) is igen gazdag. Az idegrendszerre is jótékony hatással van, mert erősíti az úgynevezett mielinhüvelyeket és ezáltal kevésbé lesz ideges, aki ezt fogyasztja. 150 g tönkölybúza fedezi egy ember napi aminosav, ásványianyag és vitamin szükségletét. Alig van az emberi szervezetnek olyan része, amelyre a tönkölybúza ne lenne jó hatással.

Az eddig leírtakból kitűnik, hogy a tönkölylisztből készült tésztának kimagasló az élettani hatása. Ezeket a jó tulajdonságokat egyesítik a bio gyártás előnyeivel. Ez a tészta nem csak kiváló alapanyagból készül, hanem még teljesen vegyszermentesen is. Nem tartalmaz permetszer maradványokat és nem génkezelt. A tönkölyliszt ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

Mi a bio?

A biotermék szinonimája az ökológiai termék kifejezésnek, azt jelenti, hogy az adott áru vegyszermentesen előállított alapanyagok felhasználásával készült, illetve a termesztés során csak biológiailag lebomló vagy természetes szereket használtak. Az előállítás során tilos génmanipulált szervezeteket vagy azok származékait felhasználni. Ráadásul az a föld, amelyben az alapanyagokat termesztették, már legalább három éve nem volt vegyszerrel kezelve. Mindezeket nem árt tisztázni, mielőtt bioélelmiszerekről beszélünk. Továbbá azt is, hogy a késztermék nem tartalmazhat semmilyen hozzáadott mesterséges adalékanyagot. Ha az áru, amit leveszünk a polcról, nem ilyen, akkor az nem bio, mármint hivatalosan.

 

Aki biztosra akar menni, az a következőket ellenőrizze: a csomagoláson szerepelnie kell az „öko” vagy „bio” szónak a termék megnevezése előtt, annak, hogy „ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik”, az alkotórészeknek, az ellenőrző szervezet neve és kódszáma, esetleg logója.

 

Magyarországon két, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által felügyelt, akkreditált ellenőrző szervezet van, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. (Hu-Öko 01), és az Ökogarancia Hungária Kft. (Hu-Öko 02). Ha import bioélelmiszerről van szó, akkor is fel kell tüntetni a gyártás helyszínén ellenőrzést végző szervezet nevét, kódszámát.

Érdekesség, hogy Nagy-Britanniában az élelmiszerfogyasztás ¼-ét ma már bioélelmiszerek adják, valamint Dániában a gyermekek immunrendszerének tökéletes kiépítéséhez 3 éves korukig csak biotáplálékot adnak, az emberek tehát elgondolkodnak.

Vajon miért van mindez? Összefoglalóan elmondható, hogy a növénytermesztés és az állattartás, illetve a termék előállítása kapcsán a gazdálkodók vagy a gyártók nem használnak semmilyen műtrágyát, mérgező permetszert, génmanipulált szaporítóanyagot, tartósítószert, adalékanyagot stb. Vagyis a biotáplálék teljességgel természetes alapanyagokat tartalmaz, toxikus anyagot pedig nem.

Csak egy-két példa a szemléltetésre: a növényi kártevőket természetes eredetű szerrel permetezik, vagy kézzel szedik össze, az állatokat csak behatárolt, szennyeződésmentes területen legeltetik, vagy etetik, a terméket pedig szigorúan csak természetes alapanyagokból szennyeződésmentesen állítják elő.

 

Van persze gagyibió is, vagyis van a piacon jó pár olyan termék, amire simán ráírják, hogy bio, de ennek csak reklámértéke van, háttere semmi. Aki meg nem ért hozzá, megveszi – jó pénzért, hiszen a bioétel általában többe kerül, mint a nem bio –, és örül neki, pedig minek.

Az igazi biotermékeknek különösen gazdag a tápanyag-, ásványianyag- és vitamintartalmuk, és ízletesebbek is, mivel a nagy hozamok helyett a hangsúly a magasabb táplálkozási értékek elérésén van.

Forrás: Rédei Tészta

Webáruházunkban megtalálható akciós bio tészták:

RÉDEI BIO TÉSZTA SPENÓTOS SZÉLESMETÉLT 250 g

RÉDEI BIO TÉSZTA SPENÓTOS SZÉLESMETÉLT 250 g

RÉDEI BIO TÉSZTA SPENÓTOS SZÉLESMETÉLT 250 g

AKCIÓS ÁR!
256 Ft áfával

365 Ft áfával

(árat csökkentettük 30 %)

itt tudod megrendelni:

http://bio-csillag.hu/tesztak/4308-redei-bio-teszta-spenotos-szelesmetelt-250-g.html

RÉDEI BIO TÉSZTA 3 SZÍNŰ SZARVACSKA 250 g

RÉDEI BIO TÉSZTA 3 SZÍNŰ SZARVACSKA 250 g

A bio tönköly 3 színű tészta kiváló minőségű magyar bio spenótporral és bio paradicsompürével ízesített. Kiválóan alkalmasak köretnek vagy salátákhoz.

 

AKCIÓS ÁR!
256 Ft áfával

Itt tudod megrendelni:

http://bio-csillag.hu/tesztak/4254-redei-bio-teszta-3-szin-szarvacska-250-g.html

RÉDEI BIO TÉSZTA 3 SZÍNŰ KAGYLÓ 250 g

RÉDEI BIO TÉSZTA 3 SZÍNŰ KAGYLÓ 250 g

A Rédei Bio Tönköly 3 színű kagylótészta kiváló minőségű magyar bio spenótporral és bio paradicsompürével ízesített, salátákhoz, köretnek kiváló.  

AKCIÓS ÁR!
256 Ft áfával

Itt tudod megrendelni:

http://bio-csillag.hu/tesztak/4252-redei-bio-teszta-3-szin-kagylo-250-g.html

Néhány recept a tésztákhoz:

http://www.redeiteszta.hu/hu/receptek

Szólj hozzá!

http://www.bio-csillag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://biocsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr615215252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása